2021-01-15 13:23:49• hírek • Bede Emőke

Közel 10 ezer lej értékű csempészcigarettát találtak egy szatmári férfi autójában

Péntek reggel 7 óra környékén a határrendészet szatmári irodájának egyenruhásai Aranyosmeggyes területén tartottak ellenőrzést, amikor megállítottak ellenőrzés céljából egy román rendszámokkal ellátott Opel Merivát.

A 48 éves, szatmári férfi által vezetett autó hátsó ülésén a határrendészek több csomag csempészcigarettára lettek figyelmesek, ezért a Merivát és a sofőrt a hatóság székhelyére vitték, ahol leltárba vették a kocsiban található dohányárut. Mint kiderült, a kocsiban összesen 780 csomag, az unió határain kívülről érkező cigaretta lapult, melynek piaci értéke 9.126 lejre tehető.


A határrendészet a teljes mennyiséget elkobozta, az ügyben pedig csempészet címszóval nyomozást indítottak.




Körözött férfit fogtak Peténél

Csütörtökön, 20 óra környékén egy 26 éves, Suceava megye férfi jelentkezett határátlépésre a petei átkelőnél, ám személyes iratainak ellenőrzésekor azonnal riasztott a rendszer, ugyanis kiderült, hogy a fiatalember ellen európai szintű letartóztatási parancs van érvényben. A szóban forgó személyt Gura Humorului város bírósága egy év, öt hónap és 10 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte közlekedési bűncselekmények elkövetése miatt.


A férfit a határrendészet átadta a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség egyik egységének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: